OPDRACHTGEVER

Vario Mundo / Gemeente Amersfoort


WAT?

Visuele identiteit voor de vinex Vathorst

OPDRACHTGEVER

Vario Mundo / Gemeente Amersfoort


WAT?

Visuele identiteit voor de vinex Vathorst

Vinex-bewoners dragen bij aan ontwerpproces

Vathorst is een Vinex bij Amersfoort. Om de betrokkenheid van de bewoners bij hun wijk te vergroten en de identiteit te versterken, zijn we gevraagd om kenmerkende beelden te ontwikkelen met medewerking van de bewoners.


We maakten vlaggen, want een Vinex is een nieuw territorium: ontgonnen en bebouwd door projectontwikkelaars, veroverd en toegeëigend door de nieuwe bewoners. We deden onderzoek naar de omgeving en werkten dat uit in een beeldende vragen­lijst. Daarmee verzamelden we de voor­keuren van de bewoners met betrekking tot landschap, kleur, dieren, levensvisie, enz. De resultaten vertaalden we naar eigentijdse symbolen. We ontwierpen drie vlaggen voor de drie wijken van Vathorst.


Tijdens een vrolijke optocht met vaandeldragers en fanfare werden de vlaggen gepresenteerd. Ze hangen aan hoge masten in hun eigen wijk en zijn de zichtbare triomf van de ‘veroverde grond’. De bewoners kregen jute boodschappentassen met daarop de wapens. Die worden in het dagelijks leven gebruikt en daarmee dragen de bewoners zelf de identiteit van hun wijk uit.


Het project was onderdeel van de tentoonstelling ‘Dialogen’ in het Graphic Design Museum Breda over nieuwe vormen van grafische vormgeving en visuele communicatie waarbij gebruikers deelnemen aan het ontwerpproces. We maakten een wandvullende fotocollage en we verduidelijkten het proces in een flow-chart. Conservator: Colin Huizing.

SVP Sfeerbeheer

GLOBAL CHALLENGES INTERNATIONAL BOOST!

SPAR Holding

MERRY X-MAS: SJABLOON VOOR KERSTKAARTEN

SPAR Holding

MOEDERDAG CUPCAKE TOPPERS

Claudette van der Rakt

SERIE FOTO'S VAN MEISJE TOT PUBER TOT JONGE VROUW