OPDRACHTGEVER

Islemunda (participatie)


WAT?

Participatie: naamscampagne en ontwikkeling visuele identiteit

OPDRACHTGEVER

Islemunda (participatie)


WAT?

Participatie: naamscampagne en ontwikkeling visuele identiteit

Met toekomstige bezoekers op zoek naar een naam en de visuele identiteit van een nieuw community-theater

In 2011 kregen we de opdracht de visuele identiteit te ontwikkelen van een nieuw te bouwen community-theater in IJsselmonde. Het theater was toen nog naamloos. Natuurlijk kunnen we best zelf een goede naam verzinnen, maar toekomstige bezoekers van het podium kunnen dat beter, dat is onze visie. Daarom zijn we een campagne begonnen op zoek naar een klinkende naam. We ontvingen ruim 100 suggesties en die brachten we terug tot een shortlist van 6. We riepen de IJsselmondenaren op hun stem uit te brengen via een tijdelijke website of op een stemformulier. De naam Islemunda bleek veruit de favoriet, met bijna 40% van de stemmen.


Toen de naam een feit was, begonnen we aan de vorm. We organiseerden workshops met als thema visuele identiteit om samen met toekomstige bezoekers om een richting te bepalen.


Islemunda is ontwikkeld volgens de beginselen van community arts: activiteiten worden voor en door bewoners gerealiseerd in samenwerking met kunstenaars. IJsselmondenaren leveren de verhalen en werken mee aan de totstandkoming van de producties. Zij zijn bovendien de supporters en brengen hun enthousiasme voor kunst en cultuur over op anderen.  


Islemunda heeft verschillende programmapartners die ieder op eigen wijze vorm geven aan de community arts. Zij vestigen zich in Islemunda en ontwikkelen en organiseren van daaruit het programma. Partners zijn o.a. het Rotterdams Wijktheater (RWT), Stichting... En Actie en Bibliotheek IJsselmonde. 


Check het resultaat van dit bijzondere ontwerpproces op islemunda.nl


Spar Holding

PRETTIGE KERST, WARME GROET, HANDJE HELPEN?!

Islemunda / Podium van IJsselmonde (identiteit/web)

ONTWIKKELING VISUELE IDENTITEIT / WEB

GrowWizzKid

VISUELE IDENTITEIT - WEBSITE